Begeleiding volwassenen

 
 

 

De praktijk is ingericht om op een rustige en ongedwongen manier te “wennen” aan een tandheelkundige omgeving. Beginnen met Overwinnen voert géén daadwerkelijke tandheelkundige behandelingen uit. Samen doorlopen we de meest voorkomende stappen. We beschikken over gangbare instrumenten om een behandeling uit te kunnen leggen en na te bootsen. Op deze manier creëren we een realistische ervaring. Door de impuls van een positieve ervaring kan het brein beginnen met uitdoven van angstsignalen in een tandheelkundige omgeving. Beginnen met Overwinnen biedt 1 op 1 begeleiding, altijd op maat en aangepast naar jouw specifieke behoeftes.

De eerste stap is het voeren van een intakegesprek. Tijdens een persoonlijke kennismaking kunnen we ervaringen delen. Uit dit gesprek krijgen we een goed beeld van elkaar en van de angst, waarna een begeleidingsplan besproken wordt.

Wij bieden verschillende vormen van begeleiding aan, gebaseerd op de persoonlijke behoefte en de mate van tandartsangst. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je alleen het wachten in de wachtkamer zo vreselijk vindt en je misschien zelfs vluchtneigingen hebt. Misschien ben je zelfs door angst niet in staat om (zelfstandig) naar de tandartspraktijk te gaan. Zou je het liefst willen wegrennen wanneer je naar de behandelkamer wordt geroepen of ben je misschien al jaren niet meer bij een tandarts geweest? Geen nood, wij zijn er voor je!

We kunnen je helpen door telefonisch contact te hebben tijdens het wachten in de wachtkamer, persoonlijke begeleiding te bieden tijdens een tandartsbehandeling, of zelfs met je mee te gaan van deur tot deur. Alles is bespreekbaar, we denken graag met je mee!